fbpx

GÅ FRA STRESS
TIL FOKUS OG NÆRVÆR

12-ugers individuel proces 

Når jeg arbejder med stress, planlægger jeg sammen med dig et forløb, der passer ind i din hverdag og til de udfordringer, du har.

Jeg kombinerer coaching med undervisning i værktøjer og implementering af nye vaner, så effekten af forløbet bliver langtidsholdbar.

For at slippe stress, skal du slippe de uhensigtsmæssige vaner og adfærdsmønstre, der har skabt din stress.

Derfor vil jeg starte med at give dig indsigt i, hvad der har skabt din ubalance. Det vil give os et bedre udgangspunkt at arbejde fra, og det vil gøre det lettere at forstå, hvordan du skal skabe den balance, der fremover skal holde stress fra døren.

12 uger til varig forandring:

Jeg har som udgangspunkt planlagt det som et 12-ugers forløb med sessions hver anden uge (6 sessions af 1,5 time), men det kan tilpasses efter behov.

Tidsforbrug: 6 sessions af 1,5 time og 30-60 minutter pr. dag til øvelser.

Pris kr. kr. 12.500 ekskl. moms, inkl. 1 års adgang til alle værktøjer og meditationer i Mit Meditations Univers. 

Skridt for skridt vil du mærke ro, glæde og styrke

Vi starter på den første session med at gennemgå din grundlæggende tilstand. Vi ser på din kost, din fysiske aktivitet og dine symptomer.

På baggrund af dette udarbejder vi en plan med forskellige øvelser, og i løbet af processen vil du få opbygget en værktøjskasse med fysiske og mentale øvelser, samt nye vaner der sikrer, at du ikke kommer i nærheden af stress, men vokser dig stærkere og stærkere, både mentalt og fysisk.

Du vil i processen blive bevidst om dit åndedræt og lære forskellige åndedrætsøvelser. Du vil mærke værdien af, at bruge meditation som værktøj i forskellige situationer.

Skridt for skridt vil du mærke ro, glæde og mental styrke. Du opbygger en robusthed, nye vaner og en evne til at håndtere de udfordringer, der altid kommer i vores liv.

Giv mig et kald eller skriv en mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre mere.

Coaching

Lidt flere detaljer om forløbet

Min metode er udarbejdet sådan, at jeg på kortest mulig tid hjælper dig til at få indarbejdet nye vaner i din hverdag, som du selv kan arbejde videre med. Målet er at gøre dig gladere i dit liv. Opløse de knuder, der afholder dig fra at være den bedste version af dig selv.

Mange kommer til mig for at få hjælp til at skifte mellem højt og lavt gear. Skabe lommer af ro i en travl hverdag.

Som en leder hos Microsoft formulerede det: ”Jeg vil gerne fortsætte min ambitiøse karriere i mange år, så jeg har brug for at lære nogle teknikker til både at kunne præstere på højt niveau og ’falde ned’ bagefter.” Hun havde en tendens til at blive i det høje tempo.

Det føltes godt. Samtidig kunne hun mærke, at det var uholdbart i længden. Hun efterlyste en bæredygtig måde at arbejde på.

Andre har udfordringer på det personlige plan. En mand var i konflikt med sin ekskone, som for år tilbage forlod ham til fordel for hans bedste ven. Han følte, de havde ødelagt hans liv.

En medarbejder i et stort IT-firma var ramt af stress i så svær grad, at han i begyndelsen ikke kunne finde herop, så meget uro var der i hans hoved. En dyrlæge kom her med angst.

En hund var død i hans varetægt, og han var delvis skyld i det. Siden havde han været plaget af tvangstanker, der gjorde, at han dobbelttjekkede alting igen og igen, fordi han aldrig måtte fejle igen.

En stresscoach kommer her, fordi han har nogle udfordringer med at holde fokus. Han springer hele tiden videre til nye projekter.

Det kan lyde paradoksalt, at en coach går til coaching, men det er helt almindeligt. Også for mig, der arbejder med det dagligt, kan det være svært at klare udfordringerne selv. Man har brug for nogen udefra til at kigge på det med friske øjne, stille de rigtige spørgsmål. Det kan være en god ven eller en kollega, man har tillid til.

Der kan også være brug for et mere skemalagt forløb hos en erfaren coach. Det tilbyder jeg, og jeg gør det med udgangspunkt i en metode, jeg har udviklet gennem en lang årrække.

Min metode kombinerer samtale og meditation for at skabe dybe forandringer på kortere tid. Jeg guider dig ind i dine udfordringer, så du selv kan se, hvor problemerne opstår. Meditationen skaber en forbindelse mellem hoved og krop. Det skaber en situation, hvor du ikke bare lytter med dit intellekt, men med hele din krop. Det giver bedre adgang til underbevidstheden, som i høj grad styrer vores adfærd. Det giver mulighed for at ændre dårlige handlemønstre.

For den fraskilte mand gav konflikten med ekskonen ham en mulighed for at arbejde med nogle dybe mønstre i ham selv. Han fik øje på, hvor høje forventninger han havde til sig selv og andre, og hvordan det skabte modstand i folk, såvel venner som kolleger og familie. Hvordan det skabte spændinger i hans krop, fordi han altid forsøgte at retfærdiggøre sig selv.

Han blev i stand til at se, hvordan ægteskabet også havde været svært for hans kone. At hun var en sensitiv person, som han på nogle punkter havde tromlet henover. Han tilgav hende for at være det menneske, hun er. Tilgav sig selv. Deres konflikt blev ikke løst fra den ene dag til den anden, men den omsorgsfulde energi, han fandt frem, satte dem på rette spor.

Den angstplagede dyrlæge nåede gennem åndedrætsøvelser ind til det sted i maven, hvor en stor knude befandt sig. Traumet havde sat sig i hans krop. Han blev guidet til at registrere knuden uden at reagere på den, uden at gå i panik. Bare mærke den. Beskrive den. Lige så langsomt begyndte den at bevæge sig, indtil den med tiden gik i opløsning.

Den travle Microsoft-leder indså at det evigt høje tempo var en form for flugt. En flugt fra stilheden. Den var ubehagelig, fordi den gav plads til en masse svære tanker. Hun lærte at se dem i øjnene i stedet for at flygte fra dem. Det hjalp hende til at falde i søvn om aftenen. Det gjorde hende robust, også når arbejdsdagen blev travl. Hun traf svære beslutninger fra et roligere sted i sig selv. Hun undgik at gå ned med stress uden at skrue ned for sit ambitionsniveau.

Alt for mange venter for længe med at få hjælp til at veksle i tempo. Folk overhører kroppens signaler. De kører bare derudaf. Tænker: ”Ja, det er en lidt hård måned, det er lidt presset kvartal, om lidt bliver alt anderledes.” Jeg gjorde det selv. Og da jeg havde sagt sådan i fem år, måtte jeg erkende, at det var løgn. At jeg havde brug for hjælp.

Langsomt blev jeg bevidst om, hvor stort et pres jeg lagde på mig selv i alle mulige situationer. Hvad enten jeg skulle male et plankeværk eller lave en præsentation for mine medarbejdere, så havde jeg afsindig høje forventninger til, hvor effektivt det skulle gøres, og til hvor høj en kvalitet det skulle være. Jeg var hele tiden anspændt. Og når kroppen er anspændt, fungerer hjernen ikke optimalt.

Siden har jeg lært at give slip, når jeg mærker spændingerne nærme sig. Jeg lægger stadig planer og sætter mål, men jeg bekymrer mig mindre. Hvis tingene ændrer sig, så får de lov at ændre sig. Jeg er blevet bedre til at følge med, være i flow og til stede i nuet. Til at begynde med var jeg bange for, at jeg ville miste mit drive og gå helt i stå. Men det har snarere frigjort en masse livslyst og kreativitet. Jeg laver en masse ting, men på en måde, hvor jeg har det sjovt undervejs.

Selvfølgelig falder jeg i den gamle fælde af og til. Forleden satte jeg mig for at bygge annekset færdig, og jeg endte med at arbejde ti timer nærmest uden pauser, sådan at jeg var helt udmattet og måtte gå tidligt i seng. Det skulle jeg ikke have gjort, kunne jeg godt mærke dagen efter. Der var noget dybt i mig, der overdøvede kroppens signaler. Det sker stadigvæk, men for det meste lykkes jeg med at leve i et mere roligt, nærværende flow, hvor jeg accepterer, at tingene ikke altid går som planlagt.

Og det er min erfaring, at alt går nemmere på den måde. Som om tingene kommer flydende til mig i stedet for, at jeg skal knokle for dem. Jeg oplever at gå gennem livet med mindre modstand og større glæde.

Det er den følelse af indre frihed, jeg gerne vil hjælpe andre mennesker med at opnå.

Sådan foregår det:

Inden vores første møde sender jeg dig en række spørgsmål om dig selv og din hverdag, dine arbejdsrutiner, madvaner, medicinbrug, søvn og generelle velvære. Dine svar udgør en lille tilstandsrapport, som vi tager udgangspunkt i, når du kommer til din første samtale.

Over en kop te eller under en gåtur i naturen snakker vi dine svar igennem og dykker ned i nogle af dem. Ofte vil der allerede her vise sig noget centralt. Så laver vi en kort meditations- eller åndedrætsøvelse, inden vi lægger en plan for det videre forløb.

Du går herfra med nogle simple råd og øvelser, du skal lave derhjemme, til vi ses igen. Det vil typisk være meditation, lettere fysisk træning, små ændringer i brugen af kaffe eller sukker, alt afhængig af din tilstand og udfordringer.

Mange lider af søvnmangel, og det skal afhjælpes, før vi går videre. Det er meget vanskeligt at arbejde med sig selv, hvis man ikke sover ordentligt.

Derfra går vi videre til at kigge på din adfærd. Langt størstedelen af menneskers adfærd er styret af underbevidstheden. Og langt størstedelen af underbevidstheden bliver dannet i de første ti leveår.

Det er en slags grundprogrammering af ens krop og tanker, som har fået lov til at arbejde uforstyrret i mange år. Dele af det fungerer glimrende og hjælper én til at klare hverdagens udfordringer. Andre dele skaber problemer og konflikter. Jeg hjælper dig med at ændre dine vaner og få det implementeret i dit liv.

Læs mere om symptomer på stress her.

Læs også hvordan Kim Junge fra Microsoft øgede sin livskvalitet. 

FØLG MED PÅ
NYHEDSBREVET

COACHING | FOREDRAG | WORKSHOPS | ONLINE TRÆNING