fbpx

Hvad siger videnskaben om Meditation

Kæmpe stigning i videnskabelige undersøgelser

I de seneste 10-15 år er antallet at videnskabelige undersøgelser i meditation og mindfulness steget eksplosivt. I 2011 genererede en søgning på “mindfulness and work” 1,4 millioner links, i dag (den 26. juni 2019) får man 97,7 millioner links på samme søgning.

Jeg har samlet et udpluk af videnskabelige undersøgelser der giver et billede af værdien af meditation og mindfulness generelt og på arbejdspladsen.

Fordelene ved meditation & mindfulness er både klare og dokumenterede

Artikel fra Wharton University, April 2018:

Mindfulness programmer hjælper ledere og medarbejdere med at reflektere effektivt, fokusere skarpt og mestre peak niveauer af stress og genoplade hurtigt.

På et organisatorisk niveau reducerer mindfulness sygedage, øger tilliden til lederskab og øger medarbejderengagement. Desuden hjælper mindfulness med at låse op for det fulde potentiale i digitale og smidige transformationer.

Improving Decision Making through Mindfulness

INSEAD undersøgelsen viser at mindfulness øger ens evne til:

  • at vurdere om en beslutning skal tages eller ej
  • at arbejde målrettet
  • at forene intuition med analyse
  • at være mere objektiv til at vurdere konsekvensen af beslutningen
  • at fokusere informationssøgningen, som leder til at forbedre kvaliteten af en beslutning.

Evidence for Mindfulness: A Research Summary for the Corporate Sceptic

Artikel der beskriver hvordan virksomheder som Google, Apple, IBM, Intel, McKinsey & Company, General Electric, General Mills, Nike, Sony, Ford, Target, IKEA, eBay, LinkedIn, and the U.S. Marines bruger mindfulness og meditation i deres organisationer.

Kan mindfulness hjælpe på stress?

Nylige undersøgelser foretaget ved University of Wisconsin-Madison spurgte 30.000 mennesker det samme spørgsmål: ” Påvirker det dit helbred hvis du opfatter stress som noget negativt”? Resultaterne var forbløffende.

Meditate to Create:

Kreativitet er en evne, som eksperter over hele verden opregner som en af de mest afgørende faktorer i den fjerde industrielle økonomi. I denne undersøgelse har man vist at en meditation med open awareness øger ens kreative evne.

Mindfulness-Based Stress Reduction

Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine har gennemført en undersøgelse på hvordan Mindfulness reducerer stress. De har gennemgået en række studier fra januar 2009 til januar 2014 for at undersøge, om mindfulness-baseret stressreduktion er en potentielt levedygtig metode til styring af stress.

Og resultatet var tydeligt, meditation og mindfulness er en effektiv måde at reducere stress.

Del gerne:

Kom med på nyhedsbrevet

COACHING | FOREDRAG | WORKSHOPS | ONLINE TRÆNING

COACHING  FOREDRAG  WORKSHOPS ONLINE TRÆNING

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin