Kæmpe stigning i videnskablige undersøgelser

I de seneste 10-15 år er antallet at videnskablige undersøgelser i meditation og mindfulness steget eksplosivt. I 2011 genererede en søgning på “mindfulness and work” 1,4 millioner links, idag (den 26. juni 2019) får man 97,7 millioner links på samme søgning.

Jeg har nedenfor samlet et udpluk af videnskablige undersøgelser der giver et billede af værdien af meditation og mindfulness generelt og på arbejdspladsen.

Fordelene ved meditation & mindfulness er både klare og dokumenterede

Artikel fra Wharton University, April 2018:

Mindfulness programmer hjælper ledere og medarbejdere med at reflektere effektivt, fokusere skarpt og mestre peak niveauer af stress og genoplade hurtigt.

På et organisatorisk niveau reducerer mindfulness syge dage, øger tilliden til lederskab og øger medarbejderengagement. Desuden hjælper mindfulness med at låse op for det fulde potentiale i digitale og smidige transformationer.

Improving Decision Making though Mindfulness

INSEAD undersøgelsen viser at mindfulness øger ens evne til:

  • at vurdere om en beslutning skal tages elle ej
  • at arbejde målrettet
  • at forene intuition med analyse
  • at være mere objektiv til at vurdere konsekvensen af beslutningen
  • at fokusere informationssøgningen, som leder til at forbedre kvaliteten af​​ en beslutning.

Evidence for Mindfulness: A Research Summary for the Corporate Sceptic

Artikel der beskriver hvordan virksomheder som Google, Apple, IBM, Intel, McKinsey & Company, General Electric, General Mills, Nike, Sony, Ford, Target, IKEA, eBay, LinkedIn, and the U.S. Marines bruger mindfulness og meditation i deres organisationer.

Kan mindfulness hjælpe på stress?

Nylige undersøgelser foretaget ved University of Wisconsin-Madison spurgte 30.000 mennesker det samme spørgsmål: ” Påvirker det dit helbred hvis du opfatter stress som noget negativt”? Resultaterne var forbløffende.

MEDITERANDE CHEFER FATTAR BÄTTRE BESLUT

Læs artikel om Svensk forskning der konkluderer at ledere der mediterer tager bedre beslutninger.

Meditate to Create:

Kreativitet er en evne, som eksperter over hele verden opregner som en af ​​de mest afgørende faktorer i den fjerde industrielle økonomi. I denne undersøgelse har man vist at en meditation med open awareness øger ens kreative evne.

Mindfulness-Based Stress Reduction

Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine har gennemført en undersøgelse på hvordan Mindfulness reducerer stress. De har gennemgået en række studier fra januar 2009 til januar 2014 for at undersøge, om mindfulness-baseret stressreduktion er en potentielt levedygtig metode til styring af stress.

Og resultatet var tydeligt, meditation og mindfulness er en effektiv måde at reducere stress.

Hvad er Mindfulness

Mindfulness er frem for alt at være opmærksom fokuseret og vågen snarere end at være ubevidst og i gråzone tilstand.

Når du bevidst er til stede på jobbet, er du opmærksom på to aspekter af din øjeblikkelige oplevelse – hvad foregår der omkring dig og hvad der foregår i dig. Denne tilstand gør dig mere fokuseret og øger din empatiske sanser.

At være opmærksom på arbejde betyder at være bevidst til stede i det, du laver, mens du gør det, samt at styre din mentale og følelsesmæssige tilstand. Hvis du skriver en rapport, kræver mindfulness dig at give det din fulde opmærksomhed. Hver gang dit sind falder over ting som Helles nye rolle eller Mortens argument med chefen, anerkender du bare tankerne, og bringer din opmærksomhed tilbage til opgaven.

Når du arbejder ønsker du at være mere menneske end maskine. Begge dele har fordele, men hvis du er videns medarbejder, vil du have mest ud af de værdier der ligger i at arbejde som menneske.

INSEAD undersøgelse Maj 2014 som gik ud på at se om meditation kunne påvirke ens evne til at tage bedre beslutninger.