fbpx
BRIAN NIELSSON

FOKUS MEDITATION

⏳ 20/30 minutter

Slippe tankemylder og øg din evne til at fokusere

Hvordan styrker denne meditation dit liv

Vor hjerne består af ca. 100 milliarder nerveceller, også kaldet neuroner. Det der sker når du mediterer er, at du træner forbindelser i disse neuroner, så hver gang du træner fokuseret opmærksomhed, skaber du flere af de forbindelser og styrker din evne til at fokusere.

Det primære udbytte:

  • Du træner bevidsthed og fokuseringsevne.
  • Du øger din evne til at være i ro med både indre og ydre forstyrrelser, hvilket giver dig mere frihed i dit liv og gør det lettere at være til stede i det du gør og nyde det.
  • Du lære en teknik der kan opløse mentale mønstre som eksempelvis uro, utålmodighed, angst, bekymring, selvbebrejdelse mv.
  • Du bliver mere bevidst om din krop og dens signaler.

Beskrivelse af teknikken:

Meditationen er baseret på at holde fokus på åndedrættet. Helt præcist på punktet under næsen eller ved indgangen til næsen, der hvor dit åndedræt berører ved ind og udånding.

Når du sidder stille med lukkede øjne vil du hurtigt opdage at du bliver forstyrret af tanker. I stedet for at reagerer og blive irriteret eller bebrejde dig selv, skal du observere og acceptere. 

Derefter stille og roligt flytte opmærksomheden tilbage til punktet under næsen. Det lyder simpelt, og det er det også i teorien, men i praksis kan det være udfordrende. 

Det vigtigste er, ikke at prøve for hårdt, men bevare en blid mental tilgang.

Anbefalinger:

Denne meditation virker rigtig godt som en daglig meditation hvor du tuner ind på dig selv og din dag. Du træner din opmærksomhed til at være mere fokuseret og vil mærke forskel både efter hver meditation, men også en dybere forskel over længere tid.

Du kan lave denne meditation hjemme, på jobbet eller i toget. Hvis der er for meget støj anbefaler jeg et par høretelefoner.

Du kan både lave den om morgenen, men også som et mentalt break i løbet af dagen.