Af Brian Nielsson

Fordi du er mere bevidst vil du også være opmærksom på hvis din partner, kollega, børn eller ven agere ubevidst. Du kan så enten prøve at hjælpe ved at gøre personen opmærksom eller bare accepterer at personen er ubevidst og ikke lade dig generer af det. Hvis du ikke var bevidst ville du i stedet have reageret følelsesmæssigt og det kunne have endt i et unødvendigt skænderi.

I tilfælde hvor naturen gør at du får sorg eller anden form for kedelig oplevelse er du bedre i stand til at tackle det fordi du er bevidst.

Du vil reducerer antallet af uønsket situationer hvor du er kommet i en situation du kunne have undgået. Fordi du er mere skarp og oftere tager de rigtige beslutninger. Ofte når vi er ubevidste og har mange ting i hovedet tager vi en forkert beslutning som efterfølgende kan give store ærgelser.

Den mest optimale tilstand jeg har prøvet var efter et 10 dages meditations kursus. Beskriv tilstand. Den anden ende af spektret er en tilstand hvor vi har det man så populært kalder stres. Stres forekommer i mange dimensioner, hvornår er det på et stadie hvor vi reagerer, eller oftere vores omgivelser reagerer, for når vi kommer for langt ud kan vi ikke gøre noget selv. Men længe inden er vi heller ikke opmærksomme på at der er noget galt. Det kan opleves som at vi bliver mere glemsomme, at vi ikke høre det der bliver sagt til familie middagen ….

Fordi der er mange dimensioner af at være ubevidst, vil det også være meget forskelligt hvor lang tid det tager at komme i bevidsthed. Det vil også være forskelligt hvordan forskellige mennesker kommer dertil samt hvilken grad af bevidsthed man ønsker at opnå.